WordPress thema aanpassen

Leer jouw WordPress thema zelf aanpassen

WordPress behoort tot de meest populaire Content Management Systemen van dit moment. Het CMS is gratis te gebruiken en geschikt voor kleine, persoonlijke sites en ook voor grote, zakelijke sites. Het is belangrijk dat jouw website een aantrekkelijk en functioneel uiterlijk heeft, en in dit artikel laten we zien hoe je het thema eenvoudig kunt aanpassen.

Wat is een thema?
Een CMS als WordPress wordt gesplitst in content (inhoud) en layout (weergave). De content bestaat uit artikelen, blog posts, plaatjes, videoclips etc. Die content wordt weergegeven in een browser, op een PC, tablet, smartphone of een televisie. Je kunt die layout dynamisch aanpassen, de content blijft staan maar het krijgt een ander uiterlijk.

 

Hoe kun je een WordPress thema aanpassen?

Als je ingelogd bent op jouw WordPress site kun je in het menu kiezen om je thema’s te beheren. Je kunt daar het huidige WordPress thema aanpassen, bijvoorbeeld de kleuren, lettertypes, header en allerlei andere instellingen. Je kunt ook een nieuw thema installeren via het tabblad “thema’s installeren” waar je kunt zoeken naar beschikbare thema’s. Je kunt je gewenste functies aanvinken om zo een passend thema te vinden.

Je krijgt dan een selectie thema’s die passen bij jouw wensen. Je kunt via de “voorbeeld” knop het thema bekijken, als het naar wens is kies je “installeren” en het thema zal verschijnen bij het beheer tabblad. Daar kun je kiezen om je nieuwe thema te installeren en te activeren. Dan wordt het thema doorgevoerd en je hele website zal aangepast worden. Je kunt altijd via het themabeheer terug naar het vorige thema.

Er zijn gratis thema’s en betaalde thema’s met verschillende functies en geavanceerde opties. Bij betaalde thema’s kunnen er widgets gebruikt worden die in andere thema’s niet beschikbaar zijn. Houd daar rekening mee, anders is het mogelijk dat je vernieuwde website bepaalde thema’s mist.

Lukt het je niet zelf bepaalde wijzigingen aan te brengen? Dan helpen wij je graag je WordPress thema aan te passen.

Comments are closed.