Handige gitaar accessoires voor gitaristen

Als gitarist heb je natuurlijk wel een aantal gitaar accessoires nodig om optimaal te kunnen presteren. Maar welke gitaar accessoires zijn er eigenlijk allemaal en zijn deze dan ook echt allemaal nodig? Nee een paar accessoires zijn voldoende. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gitaar plectrums, capo`s en standaarden. Daarnaast is het belangrijk om altijd een extra setje snaren bij de hand te hebben, mocht een snaar knappen. Hieronder worden de genoemde gitaar accessoires nader omschreven.

 

Gitaar plectrum voor beginnende gitaristen

Wanneer je als beginnende gitarist hebt gekozen voor een western gitaar (akoestische gitaar met stalen snaren), dan wil het nog weleens voorkomen dat je vingers pijn gaan doen. Dit komt omdat je als beginner nog niet genoeg eelt op de vingers hebt. In dit geval kun je ervoor kiezen om met een gitaar plectrum te spelen. Hiermee raken je vingers de snaren niet en kun je een specifieke snaar beter aanslaan.

 

Barré akkoorden spelen

Je hebt vast weleens gehoord van gitaarakkoorden? Met 3 of meer vingers druk je bepaalde snaren in, welke je vervolgens tegelijk aanslaat. Er zijn een aantal basis akkoorden, maar daarnaast ook een aantal lastige akkoorden. Vaak zijn dit de barré akkoorden. Voor deze akkoorden kiezen gitaristen er vaak voor om een gitaar capo te gebruiken. Een capo ziet eruit als een soort klem, welke je op de gitaarhals plaatst. Eigenlijk neemt de capo het werk van je vingers over. Hierdoor kun je de barré akkoorden als basis akkoorden spelen.

 

Gitaar opbergen op een gitaarstandaard

Sommige gitaristen kiezen ervoor om de gitaar gewoon tegen de muur te plaatsen. Deze oplossing is misschien goedkoop, maar niet veilig. De gitaar kan namelijk snel worden omgestoten, waardoor deze schade oploopt. In dit geval is het beter om te kiezen voor een gitaarstandaard waar de gitaar in vast kan worden gezet. Ook is er de mogelijkheid om de gitaar op te hangen aan de muur met behulp van een muurbeugel.

Comments are closed.