Robotmaaier geschikt voor mensen met pollenallergie/hooikoorts?

Waarom is een robotmaaier geschikt voor mensen met pollenallergie/hooikoorts?

Een robotmaaier is super handig om te hebben. Dankzij deze grasmaaier robot hoef je zelf geen aandacht en tijd meer te besteden aan het onderhoud van jouw grasveld. Naast het feit dat je dankzij een robotmaaier veel tijd en geld bespaart, zijn er nog meer voordelen aan het hebben van een grasrobot, die zeker mensen met een gevoeligheid voor pollen en aanleg voor hooikoorts zullen aanspreken.

Geen contact meer met gras

Het grote voordeel van een robot grasmaaier is dat je geen omkijken meer hebt naar het grasveld. Eenmaal zul je het gazon moeten afbakenen met afbakeningsdraad. Vervolgens stel je in het menu eenvoudigweg in hoe vaak per week de robotmaaier zijn taak moet doen en de rest gaat vanzelf. Zelfs wanneer de maairobot opgeladen moet worden, gaat het apparaat uit zichzelf terug naar het basisstation om hier de accu weer bij te laden. Daarnaast heb je als hooikoortspatiƫnt of persoon met een pollenallergie het grote voordeel dat je niet meer in contact komt met het gras of grasrestjes. De robotmaaier verpulvert het gras tot zeer kleine stukjes en verspreidt deze gelijkmatig over de grasmat. De restjes die op die manier achterblijven dienen als voeding voor het gras zodat bijmesten overbodig wordt.

Allergenen komen niet vrij

Een ander pluspunt van een robotmaaier is dat het apparaat het gras zeer kort maait. Hierdoor hebben allergenen weinig kans om vrij te komen en een allergische reactie te veroorzaken. Naast deze eigenschappen die voor hooikoortspatiƫnten en mensen met een pollenallergie heel gunstig zijn, zitten er nog veel meer voordelen aan het gebruiken van een robotmaaier. Een robotmaaier werkt snel, nauwkeurig en het apparaat maakt weinig geluid. Daarnaast heeft een maairobot geen snoer, wat erg praktisch is. Het kopen van een maairobot is dus in veel opzichten een erg goed idee.

Comments are closed.