Marcel Schellekens etsen en olieverfschilderingen

Marcel Schellekens etsen en olieverfschilderingen

De KunstSalon, opgericht in 1991, is gevestigd aan de Oudegracht 315 in Utrecht. De KunstSalon richt zich op figuratief werk van hedendaagse beeldende kunstenaars. Er is altijd een divers en wisselend aanbod van gevestigde kunstenaars en nieuw talent. Deze kunst kunt u lenen dmv onze kunstuitleen formule. De met zorg samengestelde collectie van De KunstSalon bestaat uit onder meer schilderijen, bronzen beelden, grafiek, tekeningen en fotografie. U kunt bij de galerie terecht voor deskundig en persoonlijk kunstadvies, bijvoorbeeld voor particuliere kunstuitleen in Utrecht.

Kunstuitleen in Utrecht

Naast dat kunst kan worden aangekocht bij De KunstSalon is het ook dé kunstuitleen in Utrecht met een uniek kunstuitleensysteem. Het bedrag van het gekozen kunstwerk wordt in dertig termijn opgesplitst. Het werk kan binnen een jaar nog worden geruild voor iets anders. De spaarpot wordt steeds verder opgebouwd en kan worden ingezet bij een aankoop.

Marcel Schellekens

Marcel Schellekens maakt etsen en is een van de veertig kunstenaars die De KunstSalon rijk is. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht. Marcel Schellekens heeft zich tijdens en na zijn opleiding gespecialiseerd in etstechnieken. Hij heeft zijn eigen typerende stijl ontwikkeld waarbij hij gebruik maakt van de drie basiskleuren rood, geel en blauw, die hij transparent over elkaar heen drukt. Daardoor ontstaat een rijk scala aan kleurschakeringen. Zo ontstaan schilderachtige, karakteristieke en sferische kleuretsen. Marcel Schellekens maakt voorafgaand aan zijn etsen een voorstudie in olieverf op paneel of doek. Zijn olieverfschilderingen zijn inmiddels ook uitgegroeid tot een zelfstandige kunstvorm naast zijn kleuretsen. Marcel Schellekens woont en werkt in Bergen in de voormalige atelierwoning van Mommie Schwarz. Vanaf 1986 heeft hij verschillende exposities gehad in binnen- en buitenland. Marcel Schellekens heeft in 1994 de Publieksprijs Grafiek Nu gewonnen.

Comments are closed.