Nicole Posch Posched

Nicole Posch Sterren EgypteWoestijnlandschappen, te gek. Egypte het land van de piramides, oneindige zandvlaktes, en een oneindig grote en heldere sterrenhemel. Nicole Posch is hier geweest en totaal ge├»nspireerd geraakt door deze verschijningen. De grote piramide van Gizeh, en de andere twee, zijn  zo gepositioneerd dat de zijden ervan vrij exact noord-zuid en oost-west zijn uitgelijnd, met slechts een erg kleine afwijking die verschilt met het moment van bouwen. De wanden waren ooit door de plastisch chirurgen van toen, de beeldhouwers, afgevlakt met witte spiegelende klaksteen.

Dit wekt het vermoeden dat de Egyptenaren de sterren gebruikten om de ori├źntatie, plaatsing en positionering van de piramides te bepalen. De precessie van de aardas liet de toenmalige Poolster langzaam verschuiven en verklaart de verandering van de positionering in de loop van tijd, aldus Posch.  Op het Pinterest bord van Nicole Posch zijn erg indrukwekkende foto’s te zien van deze piramides en hun uitlijning met de sterren. Het lijkt alsof ze 5000 jaar geleden met chirurgische precieze zijn geplaatst, daar ze nu maar zo’n kleine afwijking vertonen met de sterren in verhouding met toen.

 

Nicole Posch

Omdat de woestijn in Egypte (nog) niet helemaal bevolkt is, er nog niet niet veel lantarenpalen staan en mensen het waarderen, zijn er soms ‘s nachts ook nog spectaculaire schouwspelen te zien in de nachtelijke lucht. Het plaatje hiernaast is er een goed voorbeeld van. Nicole Posch heeft ons weer blij verrast met een bord met vernoemswaardige plaatjes uit de Egyptische wildernis. Mevrouw Nicole Posch dank voor deze bijdrage aan de Pinterest community. Mijn stem heb je!

 

Comments are closed.